Keresőoptimalizálás – Az igazi kulcsszó

Az informatika fejlődésével az elmúlt időben a vállalkozások igénye is teljesen átalakult a weboldalakkal kapcsolatban.

Az internet megjelenése óta rohamtempóban jelentek meg a különféle weboldalak. Ezek egy részére nagyon komoly kivitelezői munka során készültek el, de a weboldal aktiválása után, azaz a tényleges online állapotba kerülés után már senki nem foglalkozott vele. Jó volt, hogy ott volt, de igazából senki nem tulajdonított komolyabb jelentőséget neki, szinte nem is volt más szerepe, csak a statikus jelenlét.

Ez napjainkra teljesen megváltozott. Egy komoly vállalkozás weboldala nagyon összetett, sokrétű feladatot lát el. Igyekszik minél jobban kihasználni az internet adta marketing lehetőségeket, a vállalkozás bemutatásán túl kiemelkedő fontosságú, hogy a weboldal segítse elő az értékesítést, szerezzen vásárlókat, pácienseket, azaz látogatókat.  Ez így elmondva nagyon logikusnak és magától értetődőnek tűnik, de ha számba vesszük, hogy az évek alatt több millió weboldal készült el, így már nem is tűnik olyan egyszerűnek, hogy a vállalkozás weboldala látható is legyen a potenciális ügyfeleknek. Hiába az egyszer igényesen, jól elkészített weboldal, ha eltűnik az internet útvesztőiben, nem tűnik ki a sok hasonló oldal közül.

Itt jelenik meg a keresőoptimalizálás, amiben kiemelkedő segítségére lehetek Önnek!

A keresőoptimalizálás vagy, ahogy gyakran hallani a SEO, nem más, mint a vállalkozás weboldalának olyan szintű optimalizálása, hogy az a főbb keresőmotorok által generált találati oldalon viszonylag elől, előkelő helyen szerepeljen, megelőzve a többi hasonló weboldalt.

Habár a wordpress alapjait tekintve is egy keresőbarát honlap motor, mégis számos további lépést szükséges alkalmazni ahhoz, hogy a kívánt kulcsszóra az Ön weboldala megfelelő, a felhasználó számára könnyen megtalálható helyen jelenjen meg.

keresooptimalizalas, google, brand new dent, wordpress

Megfelelés a Google elvárásainak

Bizonyára az Ön számára is ismert az a sokszor hangoztatott tény, hogy a különböző webes keresők közül hazánkban a Google keresőjének dominanciája érvényesül. Magyarországon a keresések nagy részét az Ön potenciális ügyfelei is ezen a felületen indítják. Ezért kiemelt fontosságú, hogy a Google hogyan rangsorolja az oldalakat, köztük az Önét is, egy-egy kulcsszó tekintetében. Gondoljon csak bele, ha Ön elindít egy keresést, hányadik Google találati oldalig nézi meg a találatokat? Számos különböző kutatás támasztja alá, hogy a kereséseknél általában két vagy maximum három oldalt tekintenek meg a potenciális ügyfelek.

Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy találati listában maximum a 30. helyen található weboldalt látják azok az emberek, akik az adott témában keresnek. Azok a weboldalak, amik csak ez után következnek, tehát a 30. helynél rosszabb helyezéssel rendelkeznek, szinte láthatatlanok, így hasznosságuk is erősen megkérdőjelezhető. Habár a Google pontos ragsorolási algoritmusa szuper titkos és nagyon szigorú üzleti titokként kezelik, több száz különböző, eltérő súlyozású tényezőből áll, azért a közzé tett különböző nyilatkozatokból és a gyakorlati tapasztalatokból lehet következtetni arra, hogy mi a rangsorolásban a fő irány, mit preferál jobban és mit kevésbé az algoritmus. Így a megfelelő honlap után a legfontosabb a keresőoptimalizálás, aminek során meghatározzuk, hogy milyen tényezőket szükséges módosítani, változtatni vagy újakat létrehozni ahhoz, hogy az Ön holnapja előrébb kerüljön a többiekétől, a potenciális ügyfelek az Ön weboldalával a találati listák elején találkozzanak.

Milyen módon történik cégünk által a keresőoptimalizálás

  1. Az első és legfontosabb mindig az Ön igényének és weboldalának a felmérése.

Ki ismerné jobban Önnél a saját vállalkozását és a piac azon szegmensét, ahol a vállalkozása üzemel? Ezért egy személyes konzultáció során szeretnénk egyeztetni Önnel, hogy pontosan milyen elvárásai lennének a cég honlapjával kapcsolatban.  Ugyanekkor egyeztetnénk le azt is, melyek azok a kulcsszavak,  amik kiemelt fontossággal bírnak az Ön vállalkozása esetében.

Természetesen már erre az első alkalomra is felkészülten szeretnénk felkeresni Önt, ezért a Brand New Digital Entertaintment csapata elvégez Önnek előzetes, részleges elemzést, ami néhány támpontot ad a megbeszéléshez.

Így az egyeztetés során már pontosan fel tudjuk mérni, hogy jelenleg mekkora mértékű fejlesztésre volna szükség, valamint azt is, hogy ezt milyen időtávon belül szeretné alkalmazni.

  1. Weboldal felmérése

A tökéletes keresőoptimalizáláshoz elengedhetetlen a weboldal teljes körű, mélyreható elemzése. Az elemzések eredményeit természetesen nem kezeljük titokként, minden vizsgálati eredményt megosztunk Önnel. Ezek az elemzések már azt is tartalmazni fogják, hogy az Ön honlapja kiindulási állapotában milyen helyezésekkel rendelkezik az adott kulcsszavakra a Google találati listájában.

  1. A fejlesztési ütemterv elkészítése és egyeztetése

Az elemzések során kapott adatok és közösen leegyeztetett fejlesztési mértékek után összeállítjuk Önnek, hogy véleményünk szerint milyen feladatokat szükséges elvégezni a honlapon. Fontos, ezért szeretnénk kiemelni, hogy ebben a fázisban már előfordulhat, hogy Önre is szükség van. Tudjuk jól, hogy sokszor az üzleti ügyek sokasága miatt az Ön idejébe már nem férne bele, hogy a szükséges tartalmakat, szövegeket is megírja, így, ha kéri, ebben is tudunk segíteni. Ezeket a tartalmakat egy külső szöveg író is meg tudja írni, de ahhoz, hogy ez valóban megfelelő legyen, mindenképp szükséges az Ön segítsége is. Amennyiben Ön vállalkozik a szöveg megírására, segítséget nyújtunk abban, hogy milyen kulcsszavakra kell koncentrálni, illetve az Ön által megírt szöveget keresőbaráttá tudjuk tenni.

Ezekhez a fejlesztésekhez szükségünk lesz a honlap teljes körű hozzáféréséhez, ezért elkérjük Öntől a szükséges adatokat.

  1. A munka elvégzése

Professzionális csapatunk az előre meghatározott ütemterv alapján, a korábbi egyeztetések alapján elvégez minden szükséges feladatot, módosítást a weboldalon. Itt már csak mi dolgozunk, Ön pedig figyeli az eredményeket és megosztja velünk a változással kapcsolatos tapasztalatait, hiszen, mint minden más területen a jó munkához elengedhetetlen a visszacsatolás és mérés.

  1. A honlap újbóli elemzése

A munka elvégzése után újból lefuttatjuk az induláskor elvégzett teszteket, hogy számszerűsítve is lássuk a fejlesztés eredményét, nyomon tudjuk követni a javulást az Ön honlapjánál. Bízunk abban, hogy ezt a javulást Ön már a tesztek előtt megtapasztalta a weboldal megnövekedett látogatottságában, a felpörgő üzleti forgalmában, így a tesztek már csak megerősítik abban, hogy érdemes volt megbízni a tudásunkban és a tapasztalatunkban.

Bízunk benne, hogy elfogadja a segítségünket és hamarosan ügyfeleink között köszönthetjük!

error: Az oldal másolás védelemmel ellátott