Honlapok karbantartása, fejlesztése és programozása

Már rendelkezik egy wordpress alapú honlappal, de valamilyen probléma lépett fel? Esetleg szeretne új design-t, új funkciókat hozzáadni a honlapjához?

Egy jó weboldal nem csupán arra szolgál, hogy a vállalkozása jelen legyen az interneten.  A jó weboldal egyik legfontosabb előnye, hogy új ügyfeleket, új vásárlókat, új pácienseket hoz az Ön vállalkozása számára, ehhez pedig elengedhetetlen a folyamatos honlap karbantartás.

A wordpress honlapok nagy előnye, hogy a teljes admin felület magyar és könnyen kezelhető a Drag&Drop rendszernek köszönhetően. Ebből kifolyólag szinte egy alap felhasználói szinttel rendelkező személy is képes aloldalakat létrehozni és egyéb módosításokat eszközölni a weboldalon, de sajnos ez csak tökéletes, „laboratóriumi” körülmények között fordulhat elő.

A valóságban egy új aloldal létrehozásánál, vagy egy új modul alkalmazásánál számos nem várt esemény következhet be. Ilyenkor sok esetben szükséges fájl szinten szerkeszteni az oldalt.

Ahhoz hogy fájl szinten is módosítani tudjunk, már informatikai tudás is szükséges, hiszen egy téves sor a forráskódban a teljes oldal működésképtelenségét eredményezheti.

Ehhez nyújt a Brand New Digital Entertaintment számos megoldást Önnek. Nézzük, hogy melyek azok az esetek amik egy már meglévő honlap esetében előszoktak fordulni.

1. Elavult a design? Egy teljesen új megjelenésre vágyik a weboldalán?

Természetesen erre is van lehetőség. A WordPress holnapokhoz számos ingyenes vagy prémium téma alkalmazható.

Egy téma konfigurálása már nem oldható meg egy egyszerű kattintással az „alkalmaz” gombra, mely azonnal tökéletesen megjeleníti az oldalt. Ilyen esetekben számos plusz beállítást kell alkalmazni, ami akár heteket is igénybe vehet a téma és az oldal összetettségétől függően.

Mivel ez már egy jóval összetettebb folyamat, ezért az ilyen hosszabb változtatások már nem „real-time” történnek. Ekkor készítünk az Ön már működő honlapjáról egy klón oldalt, amit a saját teszt domainünk alá helyezünk el. Erre két okból van szüksége. Az első és legegyértelműbb, hogy a honlap front-end része a szerkesztés alatt változik. Így ha egy felhasználó éppen a szerkesztés pillanatában belép az oldalra előfordulhat, hogy félkész, még nem végleges stílus elemeket láthat. Ez azért problémás, mert akár egy lényeges funkció is elérhetetlen lehet (például a menü gombjai beolvadnak a háttérbe). Ilyenkor a felhasználó visszafordul, tehát kilép az oldalról és keres egy másik vállalkozást, ahol könnyen elérheti a számára fontos információkat. A másik fő indok, hogy egy új téma alkalmazása hosszabb folyamat. A Google robotjai pedig fejlesztés közben is indexálhatná az oldalt. Így a találati listában egy olyan állapot kerülne be amit nem megfelelő. Az oldal klónozásánál kiemelt fordítunk arra hogy a klón oldal láthatóságát megtiltjuk a Google-bot számára ezzel kiküszöbölve, hogy bármilyen büntetéssel hátrébb sorolja a találati listán az Ön oldalát. Ezek után ezen a klón oldalon hajtjuk végre a módosításokat és csak akkor kerül átmásolásra az Ön oldalára, ha az új design-t Ön elfogadta. Klón oldal elérhetőségét ugyan úgy megadjuk Önnek, így a fejlesztés során folyamatosan a kommunikáció a cégünk és Ön között.

2. Plusz modulok? Új funkciók?

Nincs semmi akadálya. Sok esetben csak az oldal használata közben derül fény arra, hogy még szükség lenne egy-egy új funkcióra vagy egyéb fejlesztésre. Erre a legtöbb alkalommal egy új modul kínál megoldást. Ha Ön ismerteti, hogy pontosan mit is vár el az új oldaltól, mi megkeressük az Ön igényének megfelelő modult és magas tapasztalattal rendelkező kollégáink beágyazzák ezt az Ön folyamatosan működő oldalára. Mivel ez egy gyorsabb munkafolyamat, így egy biztonsági mentésen kívül nincs más teendő, a fejlesztés real-time történik.

3. Váratlanul fellépő hiba? Oldal leállás?

Ez minden vállalkozás számára a legrosszabb ami történhet. De sajnos előfordulhat. A legrosszabb ez ilyen helyzetben, hogy sok esetben egy harmadik fél hibája okozza a leállást. Ez lehet egy rosszul végbemenő automatikus frissítés vagy mondjuk egy szerver oldali változás.

Ilyen esetben mindenki számára az a cél, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megoldást találjunk a problémára és hogy a weboldal újra elérhető legyen. Ha Ön egy ilyen problémával keresi meg cégünket, akkor azt elsőbbségi megkeresésnek tekintjük. Így az Ön weboldalának karbantartásával soron kívül fogunk foglalkozni.

error: Az oldal másolás védelemmel ellátott